Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη με τον Γ. Κουρπαλίδη.Υποψήφιος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Σήμερα σας παρουσιάζω μια συνέντευξη ενός φίλου μου εδώ στο FB που είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης.Το κάνω δίχως κανένα όφελος και χωρίς κανένα σκοπό.Απλά και μόνο πιστεύω στην ευαισθησία του.Θα την αναρτήσω και στο μπλογκ μου.


Είστε υποψήφιος με το συνδυασμό Πολίτες για την Αλλαγή με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Πούλιο. Από ότι είδαμε αποτελείται από νέα άφθαρτα πρόσωπα με την πολιτικήΠιστεύετε όμως ότι έχουν τη δυναμική για να εκλεγούν;

Κυρία Νάκου ιδού το μεγάλο στοίχημα το όποιο είναι να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο και δυναμικό εκλογικό σώμα. Να δημιουργήσουμε μια άλλη προοπτική αλλαγής απέναντι στην χρεοκοπημένη λογική που κυριάρχησε στον Δήμο μας τρεις δεκαετίες. Έχουμε την  πεποίθηση ότι ο Δήμος μας  μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε λειτουργία, σε σχέδιο, σε ανάπτυξη, σε ποιότητα και αισθητική, να γίνει περισσότερο κοινωνικά αλληλέγγυος, πιο ανθρώπινος. Τέτοιες  αλλαγές δεν  μπορούν να  φέρουν άνθρωποι που βρέθηκαν στα γρανάζια εξουσίας, δεν μπορούν να τις υλοποιήσουν άνθρωποι κουρασμένοι από την διοίκηση. Χρειάζονται  άνθρωποι άφθαρτοι  με διάθεση να δουλέψουν.  Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν. Είμαστε άνθρωποι με ιδέες φρέσκιες πρόθυμοι να αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες. Και αυτό μας δίνει αυτό που λέτε δυναμική να εκλέγουμε.

Ο τομέας της κοινωνικής πρόνοιας θα σας ενδιέφερε περισσότερο για να δραστηριοποιηθείτε; Τι ελλείψεις πιστεύετε ότι υπάρχουν και τι λύσεις προτείνετε;

Ένας από του λόγους που συμμετέχω στο συνδυασμό Πολίτες για την Αλλαγή του  Χρήστου Πούλιου είναι ότι ο δήμος στερείται κοινωνικής ευαισθησίας. Σήμερα στην πόλη μας υπάρχει ένας  σημαντικός αριθμός ατόμων που στερούνται τα στοιχειώδη και δεν υπήρξε καμία μέριμνα από πλευράς του Δήμου.  Ο Δήμος Ξάνθης αγνόησε προκλητικά το γεγονός ότι  στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει σήμερα η περιοχή μας λόγω της οικονομικής κρίσης, εντείνεται  καθημερινά η  κοινωνική ανασφάλεια. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι η στήριξη  και προστασία των ευπαθών και ευάλωτων ατόμων και κοινωνικών ομάδων αποτελεί κάτι παραπάνω από μια απλή αναγκαιότητα. Ο Δήμος μας όμως δεν έκανε ούτε ένα μικρό βήμα δεν πήρε ούτε μια μικρή πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.
Εμείς ως συνδυασμός έχουμε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.  Έχουμε διάθεση για  κοινωνική προσφορά και  θα προχωρήσουμε με στοχευόμενες κινήσεις στην εξοικονόμηση χρημάτων. Τα χρήματα αυτά  μέλημα μας είναι διατεθούν  σε κοινωνικούς σκοπούς.
Κυρία Νάκου όπως  ξέρετε κάναμε πρόταση ως συνδυασμός για την μείωση των δημοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες πολιτών. Δεν εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς θα το υλοποιήσουμε άμεσα.
Δεν θα ήθελα να προχωρήσω παραπέρα επί του παρόντος. Πολύ σύντομα το πρόγραμμα μας θα είναι στην διάθεση των πολιτών. Και τότε θα διαπιστώσουν ότι τα κύρια χαρακτηριστικά του  προγράμματος  μας είναι η   σοβαρότητα και μεθοδολογία. Και το κυριότερο είναι υλοποιήσιμο.

Ο συνδυασμός σας έχει τη στήριξη του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Σωκράτη Ξυνίδη. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι προσωπικό του στοίχημα η νίκη των Πολιτών για την Αλλαγή. Πιστεύετε ότι μια τέτοια δήλωση θα συσπειρώσει τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και θα αποθαρρύνει οπαδούς άλλων κομμάτων να σας ψηφίσουν;

Οποιαδήποτε στήριξη του συνδυασμού από άτομα, φορείς πολιτικούς σχηματισμούς είναι καλοδεχούμενη. Βοηθά στην επίτευξη του στόχου μας που είναι η νίκη του συνδυασμού. Θα  είναι νίκη των ιδεών για μια καλύτερη Ξάνθη, για έναν καλύτερο Δήμο που θα προσβλέπει στο όφελος του ίδιου του πολίτη, της κοινωνίας και βεβαίως της αυτοδιοίκησης. Η νίκη του συνδυασμού είναι στοίχημα όλων μας στον συνδυασμό. Είναι του Χρήστου Πούλιου, εμού και όλων των συνυποψήφιων μου.
Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας θεωρώ ότι οι δημοτικές εκλογές δεν ισχύουν οι λογικές κομματικής καταγραφής. Ο συνδυασμός μας  απευθύνεται σε   όλους τους δημότες. Άλλωστε είμαστε  μια πλατιά συνεργασία ατόμων από διάφορους πολιτικούς χώρους που έχουν  συνειδητοποιήσει τα αδιέξοδα στα οποία τόσα χρόνια μας οδήγησαν οι κακές πολιτικές των μέχρι τώρα δημοτικών αρχών.

Τι είναι αυτό που αγαπάτε στην Ξάνθη και τι είναι αυτό που θα θέλατε να αλλάξει αύριο;

Αγαπώ την  πόλη μου ως σύνολο, κάθε γωνιά της κάθε σημείο της. Δεν  μπορώ να ξεχωρίσω κάτι ιδιαίτερο. Και το κατάλαβα αυτό όταν έλειψα από την Ξάνθη εξαιτίας σπουδών και επαγγελματικών λόγων. Με ρωτήσατε κυρία Νάκου τι θέλω να αλλάξει στην Ξάνθη αύριο. Θα σας απαντήσω πως επιθυμώ να είναι η πόλη μας αύριο.
Ονειρεύομαι μια Ξάνθη που θα έχει ως κέντρο τον άνθρωπο, κοινωνικά ευαίσθητης και ζωντανής. Μια Ξάνθη φιλική και βιώσιμη, που θα σέβεται και θα φροντίζει τον αδύναμο και το μικρό. Θέλω να δω μια πόλη με τους νέους της να έχουν ευκαιρίες για εκπαίδευση, εργασία, πολιτισμό και  αθλητισμό. Ένα δήμο που θα διεκδικεί και θα δημιουργεί προϋποθέσεις επίλυσης των ζητημάτων της πόλης με άμεσο και σωστό τρόπο. Με αρχές και ήθος, με αξίες που δεν εξαγοράζονται και υπηρετούν το καλό του συνόλου. Θέλω ο ∆ημος να υλοποιεί κοινωνικές πολιτικές που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των φαινόμενων της φτώχειας, της ανεργίας και των προβλημάτων της ποιότητας ζωής, της υγείας, της παιδείας, του ελεύθερου χρόνου και του αθλητισμού.

Πιστεύετε ότι θα καταφέρετε να αποδυναμώσετε έναν συνδυασμό που επί χρόνια είναι στη διοίκηση του Δήμου Ξάνθης και έχει μηχανισμούς που δεν μπορούν να ξηλωθούν;

Στις εκλογές τον πρώτο λόγο τον έχουν οι πολίτες. Σήμερα, τα όρια και οι αντοχές των πολιτών της πόλης μας δοκιμάζονται έντονα και αντιλαμβάνομαι  από τις επαφές μου ότι οι ίδιοι οι πολίτες θέλουν να σπάσουν τους μηχανισμούς θέλουν να γκρεμίσουν το κατεστημένο. Εμείς μαζί με τους συμπολίτες μας διαμορφώνουμε  μια σχέση εμπιστοσύνης που τροφοδοτείται και δυναμώνει από τον λόγο και την πράξη μας. Όλοι  μαζί  οι πολίτες και εμείς θα  αντιτάξουμε την κοινωνία των πολιτών απέναντι στις κλειστές ομάδες εξουσίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
Το «δημοτικό» κατεστημένο χρεοκόπησε. Είναι  πλέον  το παρελθόν. Είναι πια καιρός αυτό  να το αποδεχτούμε, να το κατανοήσουμε και να το ξεπεράσουμε. Θα αλλάξουμε την Ξάνθη  μαζί με τους πολίτες.




<Photo 1

by Νάκου Νάντια on Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου