Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Άρχισαν τα σχολεία...



Άρχισαν τα σχολεία,και τα παιδιά γύρισαν πάλι πίσω στα θρανία! Κάποιοι ξεκίνησαν να χαράζουν καινούργια πορεία στο γυμνάσιο, κάποιοι άλλοι άρχισαν τον μεγάλο δρόμο της μάθησης στο δημοτικό,και άλλoi ποιο μικροί, άρχισαν ορεξάτα να πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο! Ακούσαμε τις ομιλίες τον διευθυντών/διευθυντριών και μας έκαναν εντύπωση!<< Έρχονται δύσκολοι καιροί>> έλεγαν!Ξεκινώντας όμως η σχολική χρονιά,τα περισσότερα παιδιά ξεκίνησαν και κάποιες εξωσχολικές δραστηριότητες,άρχισαν όμως και τα φροντιστήρια!Οι μεγαλύτεροι άρχισαν να κάνουν από πολύ νωρίς μαθήματα σε φροντιστήρια,για την δύσκολη σχολική χρονιά που τους περιμένει στο λύκειο!Πως μπορεί μια οικογένεια π.χ. με 2 παιδιά να τα βγάλει πέρα? Γιατί οι μαθητές στο λύκειο,να αναγκάζονται να κάνουν τα μαθήματα του σχολείου και σε φροντιστήρια? Γιατί σχεδόν όλοι οι μαθητές να μαθαίνουν αγγλικά σε φροντιστήρια? 
Ακούσαμε πως με τα νέα μέτρα,οι μαθητές στην 3η γυμνασίου θα δίνουν εξετάσεις για να πάρουν το κρατικό πτυχίο!Για να δούμε όμως πότε θα εφαρμοστεί!





Κοτζαμπάσης Χρήστος

1 σχόλιο:

  1. Επέλεξα αυτό το θέμα για το παρθενικό μου σχόλιο στα ΤΑΡΑΝΑΚΟΥΝΗΜΑΤΑ μιάς και το θέμα ''παιδεία στην Ελλάδα'' πάντα μου δημιουργούσε αναταραχή.

    Αν νομίζουν οι κυρίες και οι κύριοι κυβερνώντες και παρατρεχάμενοι σε οποιον κομματικό χώρο κι αν ανήκουν, οτι υφίσταται παιδεία στην Ελλάδα, την χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και τους Ολυμπιακούς αγώνες, είναι γελασμένοι.

    Οχι οτι δεν το γνωρίζουν, οχι οτι δεν ''κόπτονται'' για την αναβάθμιση της,δεν τα ισοπεδώνω ολα, αλλα...να.... αποτέλεσμα άραγε γιατί δεν βλέπουμε??
    Γιατί δεν ''πιάνουν'' τα ''φακηρικά'' της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας?
    Εχουν καταλάβει αραγε (εγω λέω οτι ναί) οι ανθρωποι αυτοί πόσο κακό κάνουν στην Ελλάδα μας με τίς επιλογές τους κάθε φορά?? κι αν το εχουν καταλάβει απο πού υποκινούνται??

    Το χρήμα κυβερνάει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή