Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ταραΝΑΚΟΥνήματα για τα της επικαιρότητας


Χρόνια Πολλά και Καλά!
«Κάτι άλλαξε τις τελευταίες δεκαετίες. Η αθλιοποίηση της ζωής δεν περιορίζεται στον εαυτό μας, επεκτείνεται στο παρελθόν, επιχειρείται μια υπομείωση, ένα κατέβασμα του χθες για να μη φαίνεται το δικό μας νανικό ανάστημα. Χτίζουμε όχι κάτι δικό μας αλλά γκρεμίζουμε ο, τι έχτισαν με θυσίες και αίματα οι πρόγονοί μας.
Διερωτώνται πολλοί συμπολίτες μας γιατί τέτοιο μένος κατά του 1821, γιατί τέτοια μανία κατά των ηρώων και των μαρτύρων του. Είναι απλό: το 1821 παραμένει το μεγάλο σχολείο του απροσκύνητου ήθους. Και η νέα τάξη πραγμάτων μας θέλει προσκυνημένους και υποταγμένους». Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Και κάτι που αφορά στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου στις αρχές Απριλίου.
Μήνυμα φίλου: «Μήπως απλά ανοίγουν την πόρτα; Ο Δήμαρχος βέβαια θα δηλώσει  ότι για τα εγκαίνια τοποθέτησε πολύχρωμα νούφαρα και αμφίβια. Έβγαλε τις αντλίες καθαρισμού γιατί σκοτώνουν τα ψαράκια, μαλάκια και άλλα ασπονδύλωτα, διέκοψε τη ρήψη χλωρίου γιατί ασπρίζουν τα σφουγγάρια και συνέδεσε με οικολογικούς σωλήνες τις ντουζιέρες με τον Κόσυνθο. Θα επισημάνει την πράσινη ανάπτυξη και θα κόψει την κορδέλα για το νέο κολυμβητήριο- ενυδρείο. Στη θέση της θαλάσσιας πανίδας οι κολυμβητές Ξάνθης!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου