Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ταραΝΑΚΟΥνήματα από την Άννα Τσεκούρα κάτοικο Σπετσών


«Πολύ φοβούμαι και θυμώνω με αυτό, πως τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας το 1821 και την σημασία του, θα την λησμονήσουν αφενός κάποια στιγμή, λόγω αλλοιώσεων της Ιστορίας με την πάροδο των ετών και αφετέρου θα παρουσιάζουν μια σύγχυση σχετικά με το  πως πραγματικά συνέβησαν τα πράγματα.
Κάτι που εξυπηρετεί φυσικά την ιδέα της Παγκοσμιοποίησης και το σκεπτικό της Παγκόσμιας Κυβέρνησης.
Οργουελικό τοπίο υποψιάζομαι με θλίψη και βαθύτατη περισυλλογή, κατά την οποία οφείλω να ομολογήσω, ότι δεν μπορώ να διατυπώσω αρκετά αισιόδοξες σκέψεις.
Τρέμω την στιγμή που θα έχουμε κρυφά σχολειά με κρυφά βιβλία και κρυφές διδασκαλίες της Ιστορίας μας για τα παιδιά μας, όσοι θα μας ενδιαφέρει η Ιστορία του τόπου μας και η Αλήθεια.
Θα σας θυμίσω κάτι που έγραψε ο Κούντερα στο βιβλίο του Γέλιου και της Λήθης: «ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ- λέει ο ιστορικός και φίλος του Κούντερα, Μιλαν Χούμπλ,- ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΕΙ ΑΛΛΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΝΟΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΙΓΥΡΩ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ».
Τουλάχιστον εμείς οι όσοι και όποιοι διατηρούμε ακόμη μνήμη και συνείδηση στα σχετικά με τα του Έθνους μας και της Ιστορίας οφείλουμε να μην αφήσουμε ούτε μία Εθνική Επέτειο άνευ μνείας, παρέλασης, υπενθύμισης στην νέα γενιά των γεγονότων όπως αυτά συνέβησαν και τα γνωρίζουμε όχι μόνον από τα βιβλία αλλά και από τις διηγήσεις των δικών μας ανθρώπων.  Προπάππων παππούδων και ανθρώπων που αποτελούν ζωντανή μνήμη για το πόσο περήφανοι οφείλουμε να είμαστε όσον αφορά στην Διεκδίκηση της Ελευθερίας μας και την υπηρεσία στην Πατρίδα!!!»
Άννα Τσεκούρα, Καθηγήτρια Αγγλικών, Συγγραφέας, Κάτοικος Σπετσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου