Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ταραΝΑΚΟΥνήματα για τον κύριο Γιάννη της Μαρίας Νικολάου


Χριστός Ανέστη.
Για 40 μέρες αυτός είναι ο χαιρετισμός μας και μου αρέσει πολύ!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» πήραν εντολή από τη διεύθυνση να μην εύχονται «Χριστός Ανέστη» αλλά μόνο «Χρόνια Πολλά».
Ήταν και Συνήγορος του Πολίτη ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης.
Τρομάρα του.
Διάβασα το άρθρο του συναδέλφου Γιάννη Σιδηρόπουλου για «την Χαρά Νικοπούλου, την εκπαιδευτικό που είχε υπηρετήσει στο Μ. Δέρειο και έχει κερδίσει δύο αγωγές σε βάρος των τουρκόφωνων εντύπων Gundem και Μillet και μάλιστα τα δύο δικαστήρια Ξάνθης και Κομοτηνής που είχαν κρίνει ως προσωρινά εκτελεστέο το ήμισυ των ποσών που έχουν επιδικαστεί, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται η άμεση πληρωμή ποσών 20.000 και 30.000 ευρώ αντίστοιχα στους εκδότες τους.
Μετά την αδυναμία των εκδοτών να καλύψουν τα άμεσα οφειλόμενα ποσά  και την κατάσχεση των λογαριασμών τους που ήταν μηδενικοί, ελλείψει περιουσιακών άλλων στοιχείων κινδυνεύουν με προσωποκράτηση, αφού δημοσιεύματα εμφανίζουν την εκπαιδευτικό διατεθειμένη να συνεχίσει στα άκρα την αντιπαράθεση και να επιδιώξει τη φυλάκισή τους. Τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για νέες αγωγές σε βάρος όσων κατέθεσαν ως μάρτυρες στις δίκες».
Στον αντίποδα βρίσκεται η ιστορία ενός Έλληνα χριστιανού δασκάλου που υπηρέτησε σε μειονοτικά χωριά, του Γιάννη Νικολάου που η αδελφή του βραβευμένη δημοσιογράφος της ΕΡΑ Κομοτηνής και καλή φίλη μου Μαρία Νικολάου έγραψε βιβλίο στη μνήμη του.
Έχει τον τίτλο: «Ο κύριος Γιάννης».
Είναι ιστορίες που άκουγε η Μαρία από τον αδελφό της.
Γνώριζα το Γιάννη και είναι σαν να τον βλέπω και να τον ακούω.
Μαρία εύχομαι καλοτάξιδο το βιβλίο!
Αξίζει να το διαβάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου