Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να υποστηρίξουμε τους συνανθρώπους μας


Χέρι βοηθείας σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, προσφέρει ο σύλλογος Ποντίων Ξάνθης (πάροδος Θερμοπυλών 8).Είναι ανοικτός για κάθε βοήθεια σας κάθε  Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή - Σάββατο 18:00-21:00.

Σε δελτίο τύπου τονίζει ο Σύλλογος:

"Η αλληλεγγύη που δείχνει , ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, η ελληνική κοινωνία είναι από τις ωραιότερες εκφράσεις της. Σήμερα που ένα κομμάτι συμπολιτών μας δέχεται σκληρά κτυπήματα  είμαστε όλοι ενωμένοι για να δηλώσουμε ηχηρά «το παρών» και να ανοίξουμε τις αγκαλιές μας ώστε να μην ζήσουμε καταστάσεις που δεν τιμούν την χώρα μας. Είναι η ώρα να δείξουμε τα  μεγάλα αποθέματα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας, τα οποία κρατούν όρθια την κοινωνία όταν ο τόπος περνάει μεγάλες κρίσεις.
Ιδιαίτερα εμείς οι  προσφυγικής καταγωγής Έλληνες, που έχουμε ακούσματα από τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν οι πρόγονοι μας , είναι υποχρέωση μας να συμβάλουμε, όπως και όπου μπορούμε, στη μεγάλη προσπάθεια που θα χρειασθεί για να μην αφήσουμε πίσω αβοήθητο το κομμάτι της κοινωνίας που υποφέρει.
Απλώνουμε τα χέρια μας για να αποτρέψουμε να υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.
Ανοίγουμε την αγκαλιά μας για να «σκουπίσουμε» το δάκρυ των παιδιών που υποσιτίζονται η στερούνται το παιχνίδι τους.
Το τμήμα γυναικών του Συλλόγου μας είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Την συνεχίζουμε. Και σε αυτήν την συνέχεια αμέριστα μας συμπαρίσταται η συμπατριώτισσα μας κ. Τζελέπη Μαρία, δημοσιογράφος και γνωστή τραγουδίστρια,  που ενώνει το χρέος της κοινωνικής προσφοράς της  με τη ευαισθησία των κυριών του Συλλόγου μας.
Συγκεντρώνουμε  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα διατεθούν ( με διακριτικότητα) σε άπορες οικογένειες μέσα από λίστες που θα λάβουμε από εκκλησίες και σχολεία του νομού.
Μπορείτε να βοηθήσετε φέρνοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας (κυρίως γάλα, μακαρόνια, κονσέρβες, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη κ.α.),  παλιά παιχνίδια, με τα οποία θα επιχειρήσουμε να δώσουμε χαμόγελο σε αξιοπρεπείς συμπολίτες μας που βρέθηκαν στην δίνη της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε.
Ξέρουμε  πως από κανέναν δεν περισσεύουν χρήματα. Μπορούμε όμως όλοι μας από το υστέρημα μας «να δανείσουμε τον εαυτό μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου