Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Παράδοση, τέχνη, μπαλνταφάν, συναυλία σήμερα στην Ξάνθη




Πεμπτη 23 Φεβρουαριου 17:00 ιδρυμα Θρακικης Τεχνης & Παραδοσης - Καπναποθηκη «Π»
Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης  - 6ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης
Παιδικο Μπαλνταφαν
Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης, καλεί τους μικρούς φίλους σε ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα με κλόουν, μουσική και χορό.

17:30 Λυκειο των Ελληνιδων Ξανθης  - Αγ. Γεωργιου κ Βενιζελου γωνια Ξανθη
Παιδικό Μπαλνταφάν
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ
Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης καλεί τους μικρούς του χορευτές στο ετήσιο αποκριάτικο Μπαλταφάν του.
Η είσοδος ελεύθερη.





18:00 Λαογραφικο Μουσειο Ξανθης
Εργαστήρια ζωγραφικής & κατασκευής μάσκας

Παιδικη Σκηνη ΦΕΞ
Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να κατασκευάσουν και να ζωγραφίσουν τις μάσκες που θα φορέσουν στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.
Υπεύθυνοι: Μάρθα Αποστολίδου, Μαρκέτα Σπανού - πληροφορίες στο τηλ. 25410 25421.
Το εργαστήρι ζωγραφικής της ΦΕΞ οργανώνει κάθε χρόνο ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρές ηλικίες, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα. Στο τμήμα οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν ακόμη την τέχνη και τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής…
Είσοδος με προσκλήσεις - Οργάνωση: ΦΕΞ 


Πεμπτη 23 Φεβρουαρίου 20:30 Δημοτικό Αμφιθεατρο Ξανθης
Οι Apurimac στην Ξάνθη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Οι Apurimac, γνωστοί για το ταμπεραμέντο τους και το κέφι που δημιουργούν στις ζωντανές τους εμφανίσεις, θα εμφανιστούν στην Ξάνθη. Ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα με λάτιν ρυθμούς για πολύ χορό έτσι όπως  μόνο οι  Apurimac ξέρουν να το στήνουν.. Πέραν των δικών τους επιτυχιών  (Λουλούδι του δάσους- δεν προλαβαίνω κλπ) οι Apurimac παρουσιάζουν και κομμάτια μεγάλων δημιουργών όπως Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Χιώτη, Πλέσσα, Κατσιμίχα, Θηβαίου, Μωράκη, Μουζάκη,  Marquez, Armando τα οποία ονομάζουν  Διασκευές -ή ‘διασκεδές’  γιατί τα  διαμορφώνουν έτσι ώστε να σε ξεσηκώσουν να τα χορέψεις. Θα ακούσετε λοιπόν μια διαφορετική μουσική άποψη για το Νύχτωσε νύχτα νύχτωσε των Κατσιμάχα, για το Τι ειν’ αυτό που το λένε αγάπη του Μουζάκη, για το Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου του Πλέσσα, ακόμη και για το Θάλασσα πλατειά του Χατζιδάκι.  Πλούσιες μουσικά, χορευτικές διασκευές όπου  το πιάνο, το μπάσο, η κλασική κιθάρα, το φλάουτο, τα βιολιά, το βιολοντσέλο ενώνονται με την τρομπέτα, το σαξόφωνο, το τρομπόνι και διάφορα κρουστά, πνευστά και έγχορδα όπως τα: congas, timbales, bongÛ, maracas, guiro, caxixi, bell, charango, quena, bombo, zampoÒa, zanca, chaj-chaj, palo de lluvia δημιουργώντας το εκρηκτικά ζωντανό χαρακτηριστικό ηχόχρωμα των Apurimac.  Οι ίδιοι οι Apurimac λένε: «εδώ και χρόνια έχουμε μια τρέλα: παίρνουμε όμορφα τραγούδια και τα … ‘Πάμε πάλι’. Αυτά στη μουσική γλώσσα λέγονται διασκευές. Εμείς μεταξύ μας τα λέμε ‘Διασκεδές’, γιατί και τα διασκεδάσαμε, όταν τα φτιάξαμε, και τα διασκεδάζουμε κάθε φορά που τα παίζουμε και τα τραγουδάμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου