Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Αποδοκιμάζει η Μητρόπολη Ξάνθης την περιφορά εικόνας από Χρυσαυγίτες



Αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο θέμα ήρθαν κάτοικοι και επισκέπτες του Αυξέντιου στην Ξάνθη όταν είδαν μέλη της Χρυσής Αυγής να συμμετέχουν στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου του χωριού, φορώντας στολές που έφεραν πάνω τους τα διακριτικά της ΧΑ, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι στο ThrakiToday.com όλα ξεκίνησαν όταν μέλη της Χρυσής Αυγής έβαψαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αυξέντιο Ξάνθης, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο για πρωτοβουλία του παπά του χωριού να συναινέσει σε αυτό τη στιγμή πως, όπως αναφέρεται, δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τους κατοίκους του χωριού να συνδράμουν στις εργασίες καθαρισμού του Ναού.

Προς την ίδια κατεύθυνση μέλη της Χρυσής Αυγής μετέφεραν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου το απόγευμα της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου στις τελετές που έλαβαν χώρο στο χωριό για τον εορτασμό του πολιούχου τους.

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν στο ThrakiToday.com πως στο παρελθόν ουδέποτε υπήρχαν περιστατικά ή καταγραφές απροθυμίας των κατοίκων να βοηθήσουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό, ενώ ερωτηματικά εγείρονται αναφορικά με το γιατί δεν ζητήθηκε, ή δεν προσφέρθηκε, βοήθεια από τον δήμο ώστε να διατεθεί προσωπικό (ενδεχομένως από τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία που αγγίζουν τους 100) για το βάψιμο της εκκλησίας παρά προτιμήθηκε ένα κόμμα...

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ


Εξ αφορμής των όσων έχουν σχέση με την περιφορά της Εικόνος του Αγίου Δημητρίου στην Ενορία του Αυξεντίου, η Ιερά Μητρόπολις δηλώνει ότι "έγιναν εν αγνοία της με πρωτοβουλία του Ιερέως, τον οποίον και επετίμησε, διότι η Εκκλησία είναι υπεράνω κομμάτων και αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας την αγάπη της χωρίς διάκριση σε όλους τους ανθρώπους.
Αποδοκιμάζει την εν λόγω ενέργεια και απευθυνόμενη προς τους πιστούς λέγει ότι όταν κάποιος προσέρχεται στην Εκκλησία προσέρχεται ως χριστιανός και όχι με το έμβλημα ενός κόμματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου