Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Το πολύτιμο ρόδι με τις ευεργετικές ιδιότητες

Γράφει η Σουζάνα Ριζγκάλα, διαιτολόγος-διατροφολόγος



















Ρόδι βρίσκουμε πολύ εύκολα στην αγορά ή σε κάποιες αυλές διάφορων σπιτιών της γειτονιάς. Το ότι το βρίσκουμε εύκολα, όποτε θέλουμε και σε χαμηλή τιμή δεν θα πρέπει να μειώσει την αξία του, γιατί είναι ένας θησαυρός για την υγεία μας.
Σχεδόν όλοι ξέρουμε και έχουμε ακούσει για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού, αλλά και του κόκκινου κρασιού. Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι  η συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών ουσιών στο ρόδι είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή στο πράσινο τσάι και στο κόκκινο κρασί;
Το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως πολυφαινόλες, τανίνες, ελλαγικό οξύ και ανθοκυανίνες. Αυτές οι ουσίες προφέρουν προστασία  από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης έτσι βοηθούν στην πρόληψη έναντι των καρδιοαγγειακών παθήσεων και διάφορων μορφών καρκίνου. Επίσης έχουν ευεργετικές για την ομορφιά μας αντιγηραντικές ιδιότητες.
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C,Ε,Α, φυλλικό οξύ αλλά σε κάλιο, χαλκό και μαγγάνιο. Η μεγάλη περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C επιδρά θετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας, κάνοντάς τον να αντιστέκεται εύκολα στην αντιμετώπιση των διάφορων ασθενειών. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών ταυτόχρονα είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες αφού τα 100γρ ρόδι μας δίνουν 64 θερμίδες.

Έτσι εκτός από το να στολίζουμε το σπίτι μας με διάφορα διακοσμητικά ρόδια ,είναι καλό να στολίζουμε το τραπέζι μας με όμορφα και νοστιμότατα ρόδια και αυτά με την σειρά τους θα στολίσουν το σώμα σας με υγεία και ομορφιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου