Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

2000 δέματα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο-Μισό φορτηγό από τους Αστυνομικούς



Σχεδόν 2.000 δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης διανέμει φέτος η Μητρόπολη Ξάνθης, κατά την περίοδο των εορτών, προσφέροντας ένα χέρι βοηθείας σε πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αλλά και προβλήματα διαβίωσης.

Την ίδια στιγμή το Κοινωνικό Παντοπωλείο που διατηρεί η Μητρόπολη έχει… φουλάρει, από προσφορές πολιτών, φορέων και συλλόγων, οι οποίοι αυτές τις άγιες ημέρες των εορτών σκέφτονται τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες τους προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο μέτρο των, περιορισμένων πια, δυνατοτήτων τους.

«Αυτό που γίνεται φέτος δεν έχει γίνει άλλη φορά. Είναι συγκινητική η συνεισφορά του λαού μας. Έχουν γεμίσει οι αποθήκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου» σημειώνει ο κ. Παντελεήμων, Μητροπολίτης Ξάνθης, προσθέτοντας πως «πριν λίγο ήμουν στο Παντοπωλείο και η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης ξεφόρτωσε μισό φορτηγό πράγματα, προσφορά των Αστυνομικών για τους συνανθρώπους μας».

Τη Δευτέρα διανεμήθηκαν 500 δέματα από την έδρα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τον Ι.Ν. της Του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη, ενώ άλλα περίπου 1.200 δέματα από τις κατά τόπους ενορίες της Μητρόπολης. «Η κρίση έχει βγάλει προς τα έξω και τα φιλάνθρωπα συναισθήματα και το φιλότιμο του λαού μας. Μακάρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά και να μην έχουμε ανάγκη από τέτοιες δομές, αλλά όσο διαρκεί η κρίση όλοι μας αλλά και η εκκλησία πέρα και πάνω απ’ όλους θα είναι ο συμπαραστάτης» τονίζει ο Μητροπολίτης Ξάνθης εξηγώντας πως στόχος είναι το «να μην λείψουν τα απαραίτητα από κανέναν, εκείνο που το απαιτεί η μέρα. Από κανένα πρόσωπο να μην λείψει το χαμόγελο, κυρίως από τα πρόσωπα των μικρών παιδιών. Η γιορτή αυτή  των Χριστουγέννων είναι η μέρα ελπίδος και αυτή την ελπίδα προς το Θεό εμείς να μην τη χάσουμε».

Πηγή:  www.thrakitoday.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου