Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ρίξανε φόλες στα τετράποδα της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής

Ένα αποτρόπαιο και ανατριχιαστικό θέαμα αντίκρισαν στις 3:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Ιανουαρίου, φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. Ασυνείδητοι έριξαν φόλες σε σκυλιά της περιοχής, έξω ακριβώς από τη Λέσχη Σίτισης. Αμέσως ειδοποιήθηκαν τα μέλη της Φιλοζωικής Κομοτηνής, τα οποία κατέφθασαν στο σημείο και περισυνέλλεξαν τα άτυχα τετράποδα, όπου τα μετέφεραν στον γιατρό.
Με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο των μελών της Φιλοζωικής, όσο και του γιατρού, τα τετράποδα κατάφεραν να σωθούν και τώρα αναρρώνουν στο καταφύγιο του σωματείου. Να σημειωθεί πως το σημείο που πετάχτηκαν οι φόλες, είναι αρκετά πολυσύχναστο καθώς είναι η στάση του λεωφορείου για τους φοιτητές, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους και για τους ίδιους.
Η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003 και το Νόμο 1197/1981 και τον Νόμο 4039/2012. Το συγκεκριμένο έγκλημα μάλιστα διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιοδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου