Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Παράταση της έκθεσης της Μαρίας Στεφώση για τον Καβάφη

Έως τις 17 Φεβρουαρίου δόθηκε παράταση της φωτογραφικής έκθεσης της Μαρίας Στέφωση που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και τιμά τον Αλεξανδρινό, Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη, με τίτλο:

«Κ. Π. Καβάφης…αβέβαιες μνήμες»

Η έκθεση πραγματοποιείται στον πολιτιστικό πολυχώρο της καπναποθήκης «Π», με αφορμή την συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του Αλεξανδρινού ποιητή (18631933) και περιλαμβάνει εικαστικές φωτογραφίες.

Με αφετηρία τα ποιήματά του, η Μαρία Στέφωση περιπλανιέται στη μνήμη της πόλης, των ανθρώπων, των αισθήσεων. «Το concept της έκθεσης είναι εμπνευσμένο από το δοκίμιο του Ε. Μ. Φόρστερ για τον Καβάφη και την Αλεξάνδρεια του 1919 και από το ποίημα του Καβάφη «Εκόμισα εις την τέχνη».

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της ALPHA BANK και την υποστήριξη του Copy Service-Εξηνταβελόνης Βασίλειος & ΣΙΑ Ο.Ε.,  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, και του οίνου «Σγουρίδη» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.


Ώρες επισκέψεως: καθημερινά 17:00-21:00 και πρωινές ώρες κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου