Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Πετυχημένος ο χορός του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης

Με  εκπληκτική συμμετοχή και εξαιρετικό κέφι πραγματοποιήθηκε, στις 15 Φεβρουαρίου 2014 στο μουσικό θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», ο  ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης που φέτος συνέπεσε με την συμπλήρωση 40 χρόνων από την δημιουργία του Συλλόγου.
«Καμαρώνουμε που σε αυτήν την σαραντάχρονη πορεία του  ο Σύλλογος Ποντίων νομού Ξάνθης πρωτοστάτησε, με ποικίλες δράσεις και δραστηριότητες στην ανάδειξη και  διατήρηση των παραδόσεων του Ελληνισμού του Πόντου.
Είμαστε περήφανοι που ο κόσμος της Ξάνθης μας αγκαλιάζει γιατί βλέπει τις σημαντικές πολιτιστικές παρεμβάσεις και συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
Και αυτό οφείλεται στα μέλη του Συλλόγου, παλαιά και νέα, απλά μέλη αλλά και μέλη των Δ.Σ,  που ο κάθε ένας τους πρόσθεσε και προσθέτει  ένα λιθαράκι στην συλλογική προσπάθεια. Νοιώθουμε χρέος να ευχαριστήσουμε όσους από αυτούς είναι εν ζωή και να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε αυτούς που έφυγαν.
Συνεχίζουμε.
Με αγάπη, πείσμα, διάθεση προσφοράς και με την υπόσχεση:
Ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την πατρίδα μας το Πόντο.
Ότι δεν θα αφήσουμε την πλούσια ποντιακή διάλεκτο να χαθεί.
Ότι δεν θα λησμονήσουμε τις ρίζες μας» είπε μεταξύ άλλων στο καλωσόρισμα του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρωμανίδης Θεόδωρος,
Την κορυφαία αυτή εκδήλωση του συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Βουλευτών κ  Κοντού Αλέξανδρου και κ. Σαλτούρου Δημήτρη,  ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλίδης Φώτης, οι  Δήμαρχοι Ξάνθης κ. Στυλιανίδης Μιχάλης, Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης,  ο Πρόεδρος του Δ. Σ. Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος,,ο Αντιδήμαρχος κ. Μπένης Δημήτριος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παυλίδης Γιώργος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πούλιος Χρήστος, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης Παναγιώτης, η Πρόεδρος του Σ.Πο,Σ Ανατ-Μακεδονία και Θράκης κα. Μαυρίδου Χρύσα, ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών «Οι Τραντέλλενες, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κεχροκάμπου Καβάλας κ. Γιάννης Φουλίδης, φίλοι και μέλη από άλλους Συλλόγους της Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες Γιώργος και Λάζος Ιωαννίδης , Αλέξης Παρχαρίδης, Γιάννης Σανίδης, Γιάννης Πολυχρονιάδης.
Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε:
-         Όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης
-         τους χορευτές, μικρούς και μεγάλους, των τμημάτων εκμάθησης χορών και τους χοροδιδασκάλους, Αποστολίδη Μίλτο,  Γαβριηλίδη Νεκτάριο, Τριανταφυλλίδου Μαρία και Αδαμίδου Αναστασία για την εξαιρετική παρουσίαση παραδοσιακών χορών
-         τους μουσικούς του Συλλόγου μας Ελευθεριάδη Θανάση, Πετρόπουλο Τάσο, Κουμουλίδη Γιώργου, Τσαρμαντίδη Κώστα και Γεράκη που πλαισίωσαν την παρουσίαση των χορευτικών μας.
-         Τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την μεγάλη τους συμμετοχή και αγάπη προς τον Σύλλογο μας.
-          τα  Μ.Μ.Ε της πόλης μας για την προβολή της εκδήλωσης.

 Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου