Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Γενική αστυνομική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια ΑΜΘ για την πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε με τη μορφή έκτακτης αστυνομικής επιχείρησης
Στο πλαίσιο αυτής, συνελήφθησαν 14 άτομα, προσήχθησαν 69 και έγινε έλεγχος σε 1.822
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 1.674 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 258 παραβάσεις
Στην εξόρμηση συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών των υφιστάμενων Αστυνομικών Διευθύνσεων

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (26-3-2014), γενική αστυνομική εξόρμηση στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η γενική αστυνομική εξόρμηση είχε τη μορφή έκτακτης αστυνομικής επιχείρησης, με στόχο την πρόληψη και την καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και επικεντρώθηκε σε σημεία της περιφέρειάς μας, στα οποία παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας.

Για την πραγματοποίησή της, συμμετείχε προσωπικό των Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών των υφιστάμενων Αστυνομικών Διευθύνσεων (Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας).

Πιο αναλυτικά στην εξόρμηση αυτή:

·         Διατέθηκαν (175) αστυνομικοί και (80) οχήματα συνολικά για την επιχειρησιακή δράση σε ολόκληρη την Περιφέρεια.  
·         Ελέγχθηκαν (1.822) άτομα, καθώς και (1.674) οχήματα συνολικά σε όλη την Περιφέρεια.
·         Προσήχθησαν (69) άτομα (49 ημεδαποί και 20 αλλοδαποί).
·         Διαπιστώθηκαν συνολικά και βεβαιώθηκαν (214) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, (29) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, (13) για λοιπά ποινικά αδικήματα και (2) παραβάσεις περί απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.  
·         Συνελήφθησαν (14) άτομα. Ειδικότερα, συνελήφθησαν (1) άτομο για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, (7) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, (3) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις, (2) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και (1) άτομο διωκόμενο με καταδικαστική απόφαση.  
·         Κατασχέθηκαν συνολικά (1,1) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (1) σιδηροτροχιά, το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ, (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και (3) κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές εξορμήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν σε αμείωτο ρυθμό σε όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου