Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Η Ξάνθη του χθες μέσα από φωτογραφίες

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης - Έκθεση παλιών φωτογραφιών «Νησάκι – Λημνίο - Ξενία, ανθρώπων δρώμενα και αναμνήσεις»
Κυριακή, 31/08 19:00
Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συμμετέχει ενεργά στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2014, με ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις.
Από το «Μονοπάτι της Ζωής», την σκηνή τέχνης και πολιτισμού, «Νησάκι» στην οδό Πινδάρου και έως τον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου
«Elisso», το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, θα πραγματοποιήσει πληθώρα εκδηλώσεων που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μικρών και μεγάλων επισκεπτών.
Ο κύκλος εκδηλώσεων είναι αφιερωμένος στη μνήμη του κ. Κυριάκου Σταματιάδη, Ευεργέτη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και προσώπου πρότυπου εθελοντικής και κοινωνικής προσφοράς.
Ξενοδοχείο Elisso winebar / bistro Αποθήκη
Η φωτογραφική, αυτή έκθεση, είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν της πόλης, συμπεριλαμβάνοντας τρία σημαντικά σημεία συνάθροισης των κατοίκων της από τα τέλη του 18ου  και έως τα μέσα του 19ου  αιώνα. Ξέγνοιαστες νεανικές παρέες, οικογένειες με παιδάκια στα καρότσια, ποδοσφαιρικές και μουσικές ομάδες, ακόμα και δυνάμεις κατοχής φωτογραφήθηκαν στα μέρη αυτά, δείχνοντάς μας πως οι άνθρωποι και οι εποχές αλλάζουν, μα τα τοπία παραμένουν σχεδόν ίδια για να μας θυμίζουν ιστορίες μοναδικές, ιστορίες καταπληκτικές.
Οργάνωση: Διαδικτυακή ομάδα «Παλιές φωτογραφίες της Ξάνθης», Ξενοδοχείο «Elis- so», Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Διάρκεια έκθεσης: 31-8 έως 7-9
Ώρες λειτουργίας: 12.00 - 22.00

Επιμέλεια έκθεσης: Αντώνιος Βαρβατσούλιας, Αναστάσιος Τεφρωνίδης, Βασίλης Εξηνταβελόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου