Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης μιλάει για τις συναντήσεις του με τον Άγιο Παϊσιο

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο Παϊσιο Αγιορείτη οργάνωσαν η Μητρόπολη Ξάνθης και ο Σύνδεσμος Θεολόγων Ξάνθης το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 σε ένα κατάμεστο δημοτικό αμφιθέατρο, όπου στέκονταν όρθιοι άνθρωποι που ήθελαν να ακούσουν τις μαρτυρίες του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος και του κ. Λάζαρου Κελεκίδη που ήταν μακρινός του συγγενής και άνθρωπος που τον έζησε από πολύ κοντά.
Την εκδήλωση μουσικά πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης με μαέστρο τον Γιώργο Χατζόπουλο. Έψαλλαν ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, ψαλμούς και το απολυτίκιο του Αγίου.
Τα ταραΝΑΚΟΥνήματα έχουν τα ηχητικά ντοκουμέντα των δύο ομιλητών και σας τα παραθέτουν προκειμένου να τα λάβετε όλοι εν γνώσει σε όποια μεριά του πλανήτη και αν βρίσκεστε. Αρχικά θα ανεβάσουμε την ομιλία του Μητροπολίτη που τον γνώρισε ως νεαρός φοιτητής και τον έβλεπε πολύ τακτικά μέχρι και ενάμισι μήνα πριν κοιμηθεί ο Άγιος ο οποίος του είχε εκμυστηρευτεί πολλούς πνευματικούς θησαυρούς που τους μοιράστηκε μαζί μας, προς Δόξαν Θεού.
Θα ακολουθήσει και η ομιλία του κ. Κελεκίδη που αξίζει να την ακούσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου