Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ο Μητσικώστας είχε προβλέψει τη συνεργασία Μίκη-Ρουβά το 2008!!!

Πολλά λέγονται για την ερμηνεία τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη από τον Σάκη Ρουβά στο Δήμο Νέας Σμύρνης στις 2 Μαΐου, με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του κ. Θεοδωράκη. Ο καταξιωμένος συνθέτης στάθηκε υπέρμαχος της επιλογής του ερμηνευτή από το Δήμο, ανήμερα της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου και είπε πως είναι προτιμότερη η χειρότερη εκτέλεση από την απαγόρευση. Και εξέφρασε το παράπονο του πως τα δύσκολα χρόνια κανείς δεν υπερασπίστηκε τα τραγούδια του, ενώ αντιθέτως τα χαρακτήριζαν απαγορευμένα.
Θυμάμαι πάντως πως το 1997 το πρώτο μου ρεπορτάζ ήταν στους δρόμους της Ξάνθης για τη συναυλία του Σάκη Ρουβά στην πόλη μας μετά από την εμφάνιση του στην πράσινη γραμμή στην Κύπρο, μαζί με τον Τούρκο τραγουδιστή Μπουράκ Κούτ. Η συναυλία, που διοργανώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και με την έγκριση της Κυπριακής κυβέρνησης, είχε στόχο την επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων...
Μετά από 18 χρόνια ο τραγουδιστής εξακολουθεί να προκαλεί θόρυβο με μια επιλογή του, που σαφώς δεν συγκρίνεται με αυτήν που προανέφερα. Να θυμίσω ότι πέρυσι το καλοκαίρι τον είδαμε να παίζει στο αρχαίο ελληνικό θέατρο και σε θεατρική σκηνή ως Ηρακλής το χειμώνα.

Υπήρχε όμως ένας πριν 7 χρόνια που είχε προβλέψει τη συνεργασία με τον κ. Θεοδωράκη. Ήταν ο Γιώργος Μητσικώστας που είχε κάνει μια τηλεφωνική φάρσα στο Σάκη Ρουβά υποδυόμενος το Μίκη Θεοδωράκη. Προσωπικά την έχω απολαύσει και γελάω με την καρδιά μου. Σας προτείνω και εσείς να δείτε το ανάλογο βίντεο και να δείτε πως τελικά κάποιοι έχουν φαντασία που ξεπερνάει ή προκαλεί την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου