Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ο κ. Λάζαρος Κελεκίδης μιλάει για τον Άγιο Παϊσιο Αγιορείτη

Ο κ. Λάζαρος Κελεκίδης είναι ένας άνθρωπος που γνώρισε από κοντά τον Άγιο Παϊσιο τον Αγιορείτη. Πέρυσι Ρώσοι μοναχοί έκαναν ντοκιμαντέρ και τον είχαν συμπεριλάβει ανάμεσα σε άλλους που ήξεραν και είχαν προσωπική επαφή με τον Άγιο. Ο κ. Λάζαρος έχει καταγωγή από τα Φάρασα της Καππαδοκίας και έχει γράψει μάλιστα βιβλίο με αυτόν τον τίτλο που εκδόθηκε από το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στη Σουρωτή πριν δέκα έτη.
Ο κ. Λάζαρος με τη σύζυγο του κα Μηλίτσα είχαν φιλοξενήσει τον Άγιο Παϊσιο στο σπίτι τους και πάντοτε είχαν συζητήσεις μαζί του. Είχαν ένα στενό δέσιμο και έχουν συνδέσει τη ζωή τους τόσο με τον Άγιο Παϊσιο όσο και με τον Άγιο Αρσένιο Καππαδόκη για τον οποίο ο κ. Λάζαρος έχει γράψει βιβλίο που εκδόθηκε από τη Μητρόπολη Ξάνθης και αυτή τη στιγμή είναι στο στάδιο της επανέκδοσης.
Ο κ. Λάζαρος έχει μακρινή συγγένεια με τον Άγιο Παϊσιο και τον γνώρισε από τις διηγήσεις των γονιών του και άλλων συμπατριωτών του. Στην ομιλία του αναφέρει στιγμές που έζησε κοντά του και μας τις γνωστοποίησε προκειμένου να τον γνωρίσουμε μέσα από τα μάτια του. Η αλήθεια είναι ότι φάνηκε πως του λείπει ο Άγιος γιατί όπως είπε ήταν το στήριγμα του αλλά δεν ένιωσε ότι έφυγε και ποτέ από τη ζωή τους. Πολύ όμορφο ήταν και το ποίημα που έγραψε την ημέρα της κοίμησης Του. Ήταν τα συναισθήματα που είχαν κατακλύσει την καρδιά του και θέλησε να τα αποτυπώσει στο χαρτί.

Αξίζει να τον ακούσετε τον κ. Λάζαρο!

1 σχόλιο:

  1. ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΜΟΥ ΝΑΝΤΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ .ΣΑΣ ΠΕΘΥΜΗΣΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΝΑ ΕΡΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΧΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΝ Κο ΛΑΖΑΡΟ.ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΣΗ,ΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ+ ΣΟΝΙΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΣΑΣ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή